Skoči na glavni sadržaj

Tehnologije i transformacija hrvatskog društva u fokusu 5. foruma “ICT i društvo”

5. foruma “ICT i društvo” - Vsite

Tehnologije i transformacija hrvatskog društva u fokusu 5. foruma “ICT i društvo”

Kako tehnologije mijenjaju naš svakodnevni život u doba druge modernizacije svijeta? Kakve prilike za razvoj i tehnološki napredak Hrvatskoj i Europskoj uniji donose mreže 5G i 3D tehnologije?

Odgovore na ta i druga aktualna društveno-tehnološka pitanja ponudit će govornici i panelisti petog foruma "ICT i društvo - Tehnološke revolucije i transformacija hrvatskog društva u 21. stoljeću", koji će biti održan u četvrtak, 21. travnja 2022. godine, u hotelu Internacional u Zagrebu.

Svoja će znanja i iskustva tijekom predavanja i panela podijeliti ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, prodekan za znanost zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva Nikola Mišković, dekan osječkog Fakulteta elektrotehnike, računalstva i informacijskih tehnologija Tomislav Matić, predsjednik vijeća HAKOM-a Tonko Obuljen, generalni direktor AVL Hrvatska Goran Mirković, član uprave i glavni direktor za tehniku i IT Hrvatskog Telekoma Boris Drilo, predsjednik uprave tvrtke Odašiljači i veze Mate Botica i drugi.

Forum organiziraju Institut za europske i globalizacijske studije i Mreže Foruma ICT i društvo. Zemlja partner je Indija.

Sudjelovanje je besplatno uz registraciju. Program i više informacija potražite na web odredištu www.ictsocietyforum.com.

Forum ICT i društvo utemeljili su u Osijeku 2017. godine Anđelko Milardović i Nandino Lončar.

Zamišljen je kao mjesto susreta aktera iz akademske zajednice, IT kompanija, politike i medija, gdje se propituje utjecaj informacijsko-komunikacijskih tehnologija na transfomaciju društva. Središnja ideja je ICT kao tip javne politike, dio nove društvene paradigme koju promovira digitalni think-tank Institut za europske i globalizacijske studije, s naglaskom na ulogu znanstvene zajednice, IT tvrtki i države u oblikovanju tih politika koje se odnose na ICT sektor.

ULAZ JE SLOBODAN BEZ PREDOČENJA COVID POTVRDA UZ PRETHODNU REGISTRACIJU.

 

Kontakt osoba:
Prof.dr.sc.Anđelko Milardović
anmilard@gmail.com
+38598830122

 

TAGS
Oznake

Ulica Vjekoslava Klaića 7, 10000 Zagreb, tel. 01/3764200 fax. 01/3764264